Skocz do zawartości

Nazwa serwera cs IP Status Sloty Host Połącz
Serwer CS 1.6 FFA 193.33.177.19:27076 Serwer CS 1.6 Non Steam FFA 26 Pukawka Serwer CS 1.6 FFA
Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD 31.186.83.163:27226 Serwer CS 1.6 Non Steam ZOMBIE MOD 26 Pukawka Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD
Serwer CS 1.6 DIABLO MOD 193.33.177.12:27121 Serwer CS 1.6 Non Steam DIABLO MOD 23 Pukawka Serwer CS 1.6 DIABLO MOD
Serwer CS 1.6 GUNGAME 193.33.177.34:27081 Serwer CS 1.6 Non Steam GUNGAME 18 Pukawka Serwer CS 1.6 GUNGAME
Dołączona grafika

Grajkownia wita!

Witaj na Grajkownia.com - najlepsze serwery cs 1.6

Nie będziemy Cię ściemniać superlatywami czy obietnicami abyś tylko się zarejestrował, zamiast tego dostaniesz suche fakty:
  • Istniejemy ponad 3 lata. Mamy swoje tradycje oraz ugruntowaną pozycję, dzięki czemu masz pewność, że każda minuta, która poświecisz na Grajkowni nie zostanie zmarnowana 'upadkiem' sieci.
  • Posiadamy klimatyczne serwery cs 1.6, bazę ponad 1200 pluginów, modów i poradników do których otrzymasz pełny dostęp po rejestracji.
  • Rejestracja zajmie Ci maksymalnie 12 sekund. (sprawdzone!)
Jeśli to Cię nie przekonuje to zapoznaj się z opiniami innych użytkowników Grajkowni, które znajdziesz w TYM dziale.
Guest Message by DevFuse

[Poradnik] FPS na serwer DeathRun.

- - - - -

• Nie możesz odpowiedzieć
9 odpowiedzi w tym temacie

SashA By 3RiN!!

Sierotka Marysia

• Grajek
  • PipPipPipPip
  • 123 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądOkolice Bochni
1. FPS - jest to ilość kratek na sekundę, czym więcej, tym gracz może się szybciej rozpędzać na BH.

* FPS ( Frames Per Second, czyli klatki na sekundę) - wartość FPS określa nam szybkość generowania animacji. Im jest ona wyższa, tym lepiej. Aby animacja była płynna i nie wyglądała jak pokaz slajdów musimy mieć przynajmniej 30 FPS (klatek na sekundę) i nie może spadać poniżej, ponieważ oko ludzkie dostrzega średnio około 25-30 fps. W counter-strike 1.6 obraz jest płynny powyżej stałych 40fps, ale niestety ta wartość nie zapewnia nam do końca komfortowej gry, ponieważ w silniku HL1 na którym bazuje cs 1.6 przy wartościach poniżej 60 fps, w czasie strzelania z broni automatycznych takich jak Ak47 lub m4a1 celownik znacznie wolniej się kurczy co zwiększa rozrzut i utrudnia nam celowanie. Natomiast przy wartościach powyżej 100 fps nasza postać zaczyna chodzić wolniej, dlatego zalecaną wartością FPS dla graczy cs'a 1.6 zapewniającą w pełni komfortową i płynną grę jest 70-100 FPS.

2. Co zrobić żeby mieć więcej FPS'ow ?

* Wyłączyć synchronizacje pionową w karcie graficznej,

* Podstawowe komendy:

- net_graph 3 - wskazuje ilość FPS w prawym dolnym rogu.
- developer 1 - zwiększa FPS.
- fps_max 999 - ustawiamy ile chcemy mieć FPS.
- fps_modem 0.0 - dopasowuje się do FPS, lub można wpisać 999.
- hud_daw 0 lub 1 - (0) nie widzimy celnika, ale za to mamy więcej FPS, (1) to powraca z powrotem.

* Komendy zwiększające liczbę FPS większość

gl_playermip 2 - Zmienia jakość modeli graczy w OpenGL. Znaczne przyspieszenie działania CS.
gl_max_size 64 - Ilość pamięci RAM przeznaczona na tekstury. Zwalnia trochę jakże cennych zasobów systemu.
gl_picmip 2 - Zmienia jakość tekstur w OpenGL. Znacznie przyspiesza działanie gry, ale drastycznie pogarsza grafikę.
gl_smoothmodels 0 - Wyłącza wygładzanie modeli (tylko dla kart Voodoo3, Riva TNT2 i lepszych).
gl_cull 1 - Renderuje jedynie widoczne elementy.
gl_keeptjunctions 0 - Pokazuje niedokładności (szczeliny) w teksturach.
gl_max_size 128 - Ustala rozdzielczość tekstur.
gl_texsort 0 128 - Wyłącza sortowanie textels.
gl_clear 0 - Zmienia jakość tekstur.
gl_round_down 3 - Mniejsza jakość tekstur.
gl_dither 1 - Włączanie rozmywania tekstur. Wygląda to nieco gorzej, ale gra działa szybciej.
gl_lightholes 0 - Włącza światło w zakamarkach - 1 - włącza; 0 - wyłącza.
gl_palette_tex 1 - Włącza paletę tekstur - 1 - włącza; 0 - wyłącza.
gl_spriteblend 1 - Ustawia jakość krwi/zooma - 1 - włączony; 2 - wyłączony.
gl_ztrick 0 - Dla posiadaczy kart graficznych voodoo 1/2/3. Włączone przyspiesza działanie gry. Posiadacze nowszych kart graficznych powinni ustawić ten parametr na 0.
gl_texturemode GL_NEAREST_MIPMAP_NEAREST - tryb renderowania.
max_wallpuffs 0 - Maksymalna ilość wybuchów na ścianie/ściennych wybuchów.
max_rubble 0 - Maksymalna ilości żwiru/kamieni w grze.
gl_lightholes 0 - Wartość 0 daje więcej FPS.
max_smokepuffs 0 - Ustala maksymalna ilość ‘dymków’ pojawiających się po uderzeniach kul.
max_shells 0 - Ustala maksymalna ilość widocznych łusek. Podobnie jak max_smokepuffs ustawienie na 0 powoduje znaczne przyspieszenie gry.
max_shells 0 - Nie wylatują nam łuski przy strzelaniu.
fastsprites 1 - Zmienia jakość dymu z granatów. Ustawienie na 1 zapewnia przyspieszenie grafiki, przy półprzeźroczystym (!) dymie.
fps_max 100 - Maksymalna liczba klatek na sekundę. Niższe ustawienie zmniejsza obciążenie procesora.
mp_decals 1 - Maksymalna ilość wyświetlanych logo, dziur po kulach. Powoduje widoczne przyspieszenie działania gry.
hisound 0 - Zmniejsza jako dźwięku, jednocześnie przyspieszając działanie gry.
loadas8bit 1 - Podobnie jak ‘hisound’ zmniejsza jakość dźwięku (do 8bit).
bgmvolume 0 - Wyłącza CD Audio.
r_dynamic 1 - Włącza dynamiczne oświetlenie.
r_mirroralpha 0 - Wyłącza refleksje światła.
r_norefresh 0 - Nie odświeża konsoli oraz hud’a jeśli nie ma takiej potrzeby.
cl_weather 0 - Wyłącza efekty pogodowe (np. deszcz na azteku’).
cl_himodels 0 - Wyższa jakość modeli graczy - 1 wyższa - 0 niższa.
cl_dynamiclights 0 - Wyłącza dynamiczne światła.
cl_shadows 0 - Cienie pod modelami graczy.
cl_minmodels 1 - Ładowanie i pokazywanie przez grę tylko 4 modeli postaci zamiast 10, dzięki czemu oszczędzane są fpsy.
cl_particlefx 0 - Wyłącza efekty takie jak płomień z lufy, odłamki, cześć dymów itp.
cl_weather 0 - Wyłącza efekty pogodowe.
cl_corpsestay 1 - Czas znikania leżących ciał. Ciała znikające szybciej zwalniają część zasobów komputera.
r_detailtextures 0 - Bardziej szczegółowe tekstury. Wyłączone pozwalają zaoszczędzić trochę RAMu.
r_detailtextures-supported 0 - Wyłącza odbijanie światła w teksturach.
r_mirroralpha 0 - Wyłącza odbijanie światła w teksturach.
r_mmx 1 - Wsparcie dla technologii MMX, każdy procesor posiada tą technologię, więc zalecane jest 1.
r_decals 1 - Maksymalna ilość detali.
precache - Więcej plików jest ładowanych przed wejściem na serwer, co odciąża komputer w czasie gry.
violence_ablood 0 - Wyłączenie wyświetlania krwi.
violence_hblood 0 - Wyłączenie wyświetlania krwi.
violence_agibs 0 - Wyświetlanie resztek modeli po eksplozji.
violence_hgibs 0 - Wyświetlanie resztek modeli po eksplozji.
s_reverb 0 - Wyłączenie pogłosu.
voice_dsound 0 - pogorszenie jakości dźwięku voicecomm.
fastsprites 2 - Jakość sprite’ów, np. gazu z granatu dymnego czy eksplozji. Im mniejsza tym szybciej gra będzie chodzić.
d_spriteskip 2 - Pomijanie sprite’ów. Im więcej sprite’ów wyłączymy tym więcej zasobów komputera pozostanie wolnych.
hpk_maxsize 1 - Ilość miejsca w pamięci, którą zajmuje plik “custom.hpk”. Nie warto zaśmiecać RAMu prawie bezużytecznym plikiem.
mp_decals 1 - Max ilość wyświetlanych logo i dziur.
cl_download_ingame 0 - Wyłączenie ściągania niestandardowych log, dźwięków z gry.

Użytkownik ~Karol edytował ten post 19:16:24 - 11.01.2011

Cytat

Byłem jestem będę, co chce to zdobędę!!

Slave

Bywalec

• Grajek
  • PipPipPip
  • 89 postów
Sasha uwierz mi tych komend na fps jest o WIELE więcej, robiąc juz taki poradnik mogłeś dodatkowo opisać jak wyłączyć V Sync, żeby ludzie się już nie pytali na serwerze tylko tu odrazu wbijali.... :P to taka mała uwaga ode mnie ^^.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Fishhh

Sierotka Marysia

• Grajek
  • PipPipPipPip
  • 130 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Skądz akwarium
Aby mieć więcej fps można zrobić kilka innych rzeczy.. tzn: wgrać high fps modele , wgrać cfg który zupełnie psuje grafikę, ale dodaje fps. W moim przypadku gdy raz spróbowałem wgrać modele + cfg + hud_draw 0 miałem 999 fps :P

SashA By 3RiN!!

Sierotka Marysia

• Grajek
  • PipPipPipPip
  • 123 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądOkolice Bochni
No wiem że ich jest wiele bo mam doświadczenie spore na dr. ale to jest poradnik dla osób które mają 60 fps lub 100 i nie wiedzą jak to zwiększyć ;PP
Więc to jest taki "skromny" poradnik

Cytat

Veru

Daj minusa!

• Admin GunGame
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1544 postów
  • Gadu-Gadu:
Można też kupić lepszego kompa, prawda?
If I leave here tomorrow
Would you still remember me?

Darecki

Pan Poseł

• Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 897 postów
Nie prawda, ja mam kompa lepszego od Fish'a i ledwo na niektórych mapach mam 400fps zwykle w granicach 25fps

Slave

Bywalec

• Grajek
  • PipPipPip
  • 89 postów
no ale powiedz mi Sasha po co pisać skromny poradnik??jeżeli już to robisz, zrób to dokładnie a nie....
Dołączona grafika
Dołączona grafika

SashA By 3RiN!!

Sierotka Marysia

• Grajek
  • PipPipPipPip
  • 123 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądOkolice Bochni
Komendy moge wypisać ale synchronizacje pionową każdy niech sobie poszuka do swojej karty bo z tym dużo jest zabawy...;P

Edytowane. Może być czy jeszcze coś dopisać ?

Użytkownik EfCia.~ edytował ten post 20:51:42 - 04.07.2010

Cytat

Slave

Bywalec

• Grajek
  • PipPipPip
  • 89 postów
no teraz to można nazwać poradnikiem a nie tak jak przedtem....
Dołączona grafika
Dołączona grafika

SashA By 3RiN!!

Sierotka Marysia

• Grajek
  • PipPipPipPip
  • 123 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądOkolice Bochni
To dobrze że ci pasuje ;P :)

Cytat