Skocz do zawartości

Nazwa serwera cs IP Status Sloty Host Połącz
Serwer CS 1.6 FFA 193.33.177.19:27076 Serwer CS 1.6 Non Steam FFA 26 Pukawka Serwer CS 1.6 FFA
Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD 31.186.83.163:27226 Serwer CS 1.6 Non Steam ZOMBIE MOD 26 Pukawka Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD
Serwer CS 1.6 DIABLO MOD 193.33.177.12:27121 Serwer CS 1.6 Non Steam DIABLO MOD 23 Pukawka Serwer CS 1.6 DIABLO MOD
Serwer CS 1.6 GUNGAME 193.33.177.34:27081 Serwer CS 1.6 Non Steam GUNGAME 18 Pukawka Serwer CS 1.6 GUNGAME
Dołączona grafika

Grajkownia wita!

Witaj na Grajkownia.com - najlepsze serwery cs 1.6

Nie będziemy Cię ściemniać superlatywami czy obietnicami abyś tylko się zarejestrował, zamiast tego dostaniesz suche fakty:
  • Istniejemy ponad 3 lata. Mamy swoje tradycje oraz ugruntowaną pozycję, dzięki czemu masz pewność, że każda minuta, która poświecisz na Grajkowni nie zostanie zmarnowana 'upadkiem' sieci.
  • Posiadamy klimatyczne serwery cs 1.6, bazę ponad 1200 pluginów, modów i poradników do których otrzymasz pełny dostęp po rejestracji.
  • Rejestracja zajmie Ci maksymalnie 12 sekund. (sprawdzone!)
Jeśli to Cię nie przekonuje to zapoznaj się z opiniami innych użytkowników Grajkowni, które znajdziesz w TYM dziale.
Guest Message by DevFuse

[Poradnik] Jak otworzyć pliki .gcf, .wad itp.?

- - - - -

• Nie możesz odpowiedzieć
8 odpowiedzi w tym temacie

PolP

Poeta

• Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 787 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkypeMój stan
  • SkądBydgoszcz
Siemka, chciałbym Wam pokazać tu jak otworzyć pliki typu .gcf, .wad i inne.

Co to są te pliki?
Pliki .wad - odpowiadają za tekstury/ obrazki, które przez zwykły program graficzny nie da się ich otworzyć, są one tak jakby zbiorem tekstur.
Pliki .gcf - znajdują się w nich inne pliki i foldery np. models, sprites itp., dzięki tym plikom nie mamy tak dużo tych folderów w folderze "cstrike (_polish)" (chyba, że mamy NS'a albo starsze wersje Csa).

Teraz zastanawiasz się, po co nam otwieranie tych plików?
Może Ty się tym nie interesujesz, ale ja bardzo lubię się bawić w edycję różnych plików, lubię oglądać "tajemnicze pliki". Bardzo długo szukałem programu, który otwiera pliki rodzaju .wad, więc może Wy też szukaliście i teraz daje wam to "jak na tacy". Sam szukałem, a później się okazało przypadkowo, że mam taki program na komputerze.

Wszystkie pliki, które program otwiera:

Cytat

.gcf
.bsp
.wad
.xzf
.ncf
.pak
.vpk

Dobra, więc przejdźmy jak otworzyć te pliki.

1. Najpierw musimy ściągnąć i zainstalować program GCFScape. Ściągamy go z załącznika (na dole).

2.
Rozpakowujemy archiwum i instalujemy program, ale (chyba) w 3. punkcie wyświetli nam się takie coś:

Załączony plik  screen.jpg   33,6 KB   41 Ilość pobrań

Najlepiej zaznaczyć wszystko, aby więcej plików różnego rodzaju moglibyśmy otworzyć.

3. Po instalacji uruchamiamy program.

4. Jeżeli chcemy otworzyć plik .gcf, to znajduje się on w folderze:
C/ Program files/ Valve/ Steam/ SteamApps
Plik .gcf odpowiadający za naszego CSa to plik "counter-strike.gcf".

5. Po podwójnym kliknięciu ukaże nam się co w tym pliku się znajduje.

6. Teraz możemy bawić się, w szukanie różnego rodzaju plików/ folderów. Jeżeli jakiś plik/ folder chcemy wyjąć na pulpit klikamy prawy przycisk myszy i wybieramy "Extract" i wybieramy gdzie ma się nam zapisać plik.

Z plikami .wad jest podobnie- po jego otworzeniu w programie ukażą nam się obrazy, które znajdują się w tym pliku.

Mam nadzieję, że chociaż trochę Wam to przybliżyłem :>

Copyright @ Grajkownia.com

Załączone pliki

Użytkownik ~Karol edytował ten post 18:43:15 - 13.01.2011

LegionS

Prawdziwy mężczyzna sika tylko do zlewu...

• Grajek
  • PipPipPipPipPip
  • 205 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądTop Secret
Plusik leci dla Ciebie :)

~Karol

Karol aKa Garnek ;|

• Super Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3685 postów
  • SkądWietrzno [Krosno]
Bardzo przydatne, leci "+".
Jego kariera dobiegła końca. Nie gra już w CSa, a raz na rok wchodzi na forum.

MaTT

Pan Poseł

• Super Grajek
  • 1895 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądOlsztyn <3
Hahahahaha, akurat dzisiaj tego samego programu szukałem i go znalazłem, bo potrzebowałem wypakować grę 'Portal' z tego rozszerzenia.
Też trochę tego szukałem, leci "+" :)

P.S Dodam jeszcze, że potrzeba aktualizacji programu Microsoft .NET Framework Version 2.0 Redistributable Package (x86), którą można ściągnąć stąd.
(Ci, co mają nowsze komputery, zapewne mają już tą aktualizację albo i lepszą, więc to jest bardziej dla tych, co posiadają troszkę starsze komputery).

Użytkownik Matt edytował ten post 12:38:24 - 22.05.2010

Pomogłem Ci?
Jeżeli tak, możesz się odwdzięczyć klikając na Dołączona grafika w prawym dolnym rogu.

Kontakt :

Gadu-Gadu - 7126810
STEAM
- Gwiazda666

Profil STEAM :

Dołączona grafika

Medale :

PolP

Poeta

• Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 787 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkypeMój stan
  • SkądBydgoszcz

Cytat

P.S Dodam jeszcze, że potrzeba aktualizacji programu Microsoft .NET Framework Version 2.0 Redistributable Package (x86), którą można ściągnąć stąd.
Potrzeba do czego?

MaTT

Pan Poseł

• Super Grajek
  • 1895 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądOlsztyn <3
Do odpalenia programu.

Użytkownik Matt edytował ten post 15:26:12 - 22.05.2010

Pomogłem Ci?
Jeżeli tak, możesz się odwdzięczyć klikając na Dołączona grafika w prawym dolnym rogu.

Kontakt :

Gadu-Gadu - 7126810
STEAM
- Gwiazda666

Profil STEAM :

Dołączona grafika

Medale :

karmel

Lamka

• Grajek
  • Pip
  • 1 postów