Snajper- jest bardzie dla osób lubiących chodzić z AWP. Na start posiada AWP, SCOUTA, podstawowy pistolet (Glock/ USP), oraz D. Eagla. Posiada też 120 HP, +100 kamizelki (bez hełmu), jest trochę szybszy, oraz ma 1/3 szansy na zabicie wroga z noża.
Jak rozdawać punkty?
Ja mam zawsze 2 sposoby na rozdawania punktów:
1. Najpierw przez ok. 10-15 leveli daję w życie. Gdy już nabijemy 10-15 level, robimy reset (/reset na czacie) i dajemy wszystko w wytrzymałość. Następne level'e dajemy w życie, czasem można dać w kondycje, jednak snajper jest dość szybki więc za dużo nie musimy.
2. Tutaj na początku dajemy 2 siłę (do 20 levela), później 20 pkt. do wytrzymałości, a następnie na zmianę w życie i kondycje. Na końcu możemy dać jeszcze 10 pkt. w wytrzymałość.
Dla przypomnienia:
Inteligencja - zwiększa obrażenia zadawane przedmiotami,
Życie - dostajesz +2 HP za każdy punkt,
Wytrzymałość - wróg zadaje Tobie mniejsze obrażenia,
Kondycja - zwiększa szybkość Twojego chodu.
Jak grać snajperem?
Snajperem najlepiej czekać na przeciwnika. Na rash jest niezbyt dobry, ponieważ ma tylko snajperki- z większą ilością wrogów moglibyśmy sobie nie poradzić. Najlepiej mieć przy sobie flesha, aby rzucić go i oślepić przeciwnika. Gdy wyjdzie nam banda przeciwnika, wyjmujemy pistolet i oczywiście próbujemy zabrać jakieś fragi (pamiętajcie, że macie 2 pistolety). Warto też inwestować w HE oraz kamizelkę z hełmem (jeżeli będziesz miał 100 kamizelkę bez hełmu, będziesz płacił tylko za hełm 350$). Warto inwestować w co się da, bo i tak prawie zawsze mamy kasę do wyrzucenia. Warto też patrzeć na przedmioty. Najlepszym przedmiotem dla Snajpera jest "AWP Sniper"- natychmiastowe zabicie z AWP lub "Scout Sniper"- natychmiastowe zabicie ze Scouta.
Mini trick:
Gdy kupimy tarczę, to AWP nam się nie wyrzuca, jednak tarcze mamy do użytku, gdy używamy pistoletu/ granatu/ noża.
Mam nadzieję, że przybliżyłem wam teraz postać snajpera. Życzę wielu fragów i miłej gry tą postacią
Copyright @ Grajkownia.com
Użytkownik ~Karol edytował ten post 15:08:11 - 12.01.2011

Do góry