Mam dla Was niespodziankę, a mianowicie Grajkowe Commandmenu. A co to jest?
Commandemnu jest to podręczne menu, które domyślnie mamy ukryte pod literą "H". Znajdują się tam takie rzeczy jak zmiana drużyny, zmiana ręki trzymania broni itd.
Ja przygotowałem własne, bardziej rozbudowane i przydatne.
Zrobiłem 2 wersje - Standardową (łatwiejszą w obsłudze, ponieważ ważniejsze komendy są od razu po naciśnięciu "H", lecz wtedy commandmenu jest większe i trochę brzydziej to wygląda) oraz Zaawansowaną (wszystko jest ukryte głębiej, lecz ładniej to wygląda).
Wersja Standardowa
Screenshoot:

Opis:
1. Menu Botów - Wiadomo, znajdują się tam komendy dotyczące botów (później dodam je do załącznika, tylko jeszcze je trochę skonfiguruję).
2. Menu Gracza - W wersji standardowej jest to bardzo małe menu, znajduje się tam między innymi opcja pokazywania oraz chowania FPS'ów.
3. Menu Admina - Znajdują się tam komendy admina serwera standardowego (wiadomo, w New Game).
4. Wiadomości - Tutaj znajduje się kilka wiadomości reklamujących nasze forum, oraz zachęcających do złożenia podania o admina.
5. Grajkowe Serwery - W tej zakładce znajduje się 8 serwerów Grajkowych, a właściwie przekierowywań do nich (wg. alfabetu):
Cytat
[#Call of Duty]
[#Death Run]
Itd.
Od punktu 6 do 9 znajdują się podręczne komendy, które w Wersji Zaawansowanej znajdują się w Menu Gracza (Interp ma ustawioną wartość jako 0.01, a Rate - 25000.
Wersja Zaawansowana
Screenshoot:

Opis:
1. Menu Botów (tak jak w Wersji Standardowej).
2. Menu Gracza - Wszystko co w Wersji Standardowej + 4 komendy, które się tam nie znajdowały (Interp, Rate, Zmiana Ręki i Zmiana Drużyny, z tym, że istnieje tam zakładka Interp, w której możemy wybrać 5 ustawień (0.01, 0.02, 0.03, 0.04, 0.05) oraz zakładka "Ręka, która trzymamy broń" (czyli mamy do wyboru 2 ręce))
3. Menu Admina (tak jak w Wersji Standardowej).
4. Wiadomości (tak jak w Wersji Standardowej).
5. Grajkowe Serwery (tak jak w Wersji Standardowej).
Niby te obie wersje się dużo nie różnią, ale niektórym sprawiają różnice.
Ja osobiście używam Wersji Zaawansowanej, ponieważ ma mniejsze oraz ładniejsze menu. Niby np. gdy wychodzimy na pulpit i za chwilkę wracamy do CS'a, to często zmienia się nam ręka. Wtedy w Wersji Zaawansowanej trzeba głębiej grzebać, żeby zmienić rękę. Ja natomiast mam zbindowane:
bind "F5" "cl_righthand 1"
Nacisnę "F5" i od razu mam prawą rękę, z interpem bym zawsze zapominałem. Ale jak kto woli
Instalacja:
1. Plik commandmenu wrzucamy do cstrike (w przypadku NON-STEAM'a), lub cstrike_polish (w przypadku STEAM'a).
2. Cieszymy się naszym nowym commandenu !
Download w załączniku.
P.S Oczywiście planuje jeszcze aktualizacje do tego podręcznego menu, np. ulepszenie Menu Admina, czy Menu Gracza, więc na chwilę obecną można to nazwać Wersją BETA
Have Fun,
MaTT^
Załączone pliki
Użytkownik Matt edytował ten post 16:19:19 - 27.08.2010

Do góry