Skocz do zawartości

Nazwa serwera cs IP Status Sloty Host Połącz
Serwer CS 1.6 FFA 193.33.177.19:27076 Serwer CS 1.6 Non Steam FFA 26 Pukawka Serwer CS 1.6 FFA
Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD 31.186.83.163:27226 Serwer CS 1.6 Non Steam ZOMBIE MOD 26 Pukawka Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD
Serwer CS 1.6 DIABLO MOD 193.33.177.12:27121 Serwer CS 1.6 Non Steam DIABLO MOD 23 Pukawka Serwer CS 1.6 DIABLO MOD
Serwer CS 1.6 GUNGAME 193.33.177.34:27081 Serwer CS 1.6 Non Steam GUNGAME 18 Pukawka Serwer CS 1.6 GUNGAME
Dołączona grafika

Grajkownia wita!

Witaj na Grajkownia.com - najlepsze serwery cs 1.6

Nie będziemy Cię ściemniać superlatywami czy obietnicami abyś tylko się zarejestrował, zamiast tego dostaniesz suche fakty:
  • Istniejemy ponad 3 lata. Mamy swoje tradycje oraz ugruntowaną pozycję, dzięki czemu masz pewność, że każda minuta, która poświecisz na Grajkowni nie zostanie zmarnowana 'upadkiem' sieci.
  • Posiadamy klimatyczne serwery cs 1.6, bazę ponad 1200 pluginów, modów i poradników do których otrzymasz pełny dostęp po rejestracji.
  • Rejestracja zajmie Ci maksymalnie 12 sekund. (sprawdzone!)
Jeśli to Cię nie przekonuje to zapoznaj się z opiniami innych użytkowników Grajkowni, które znajdziesz w TYM dziale.
Guest Message by DevFuse

[Poradnik] Jak grać nekromantą ?

- - - - -

19 odpowiedzi w tym temacie

szawel15

Hajt

• Grajek
  • PipPipPipPipPip
  • 236 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądGłębowice
Nekromanta - postać z najmniejszym HP ( tylko 90 ).

Plusy nekromanty to:

- Wskrzeszanie swoich za co dostaje EXP,
- Czyści wrogów za co dostaje HP i EXP.

Minusy nekromanty to:

- Za wskrzeszenie swojego traci 10 HP,
- Nie nadaje się do raszu.

Jak grać nekromantą ?

Wiele osób zadaje sobie pytanie, jak grać nekromantą. Otóż trzeba grać taktycznie, czyli na tyłach swoich i nigdy nie iść na maksa, że się tak wyrażę.

W co ładować punkty doświadczenia?

Pkt. doświadczenia ładować na początku do 50 w siłę, a potem w zręczność.

Myślę, że pomogłem Wam w wyborze tej postaci.

Użytkownik ~Karol^Ak47 edytował ten post 08:45:15 - 03.05.2010

25.VIII.2011r.-wracam po równym roku banicji aby znowu poczuć magie grajkowych serverów

RejzeR^

Pr0 ub3r m45t4h

• Grajek
  • PipPipPipPip
  • 172 postów
  • Gadu-Gadu:
Otóż, sprzeczał bym się z tym co napisałeś w "Jak grać Necro..." mianowicie. Taktycznie nie znaczy na tyłach ! Necro jest jedną z najszybciej rozwijających się postaci, ponieważ za zjadanie ciał (Tak się mówi) oraz wskrzeszanie dostaje EXP. Niestety na początku ma mało HP i to minus tej postaci. Grając na tyłach TEAMU musimy się liczyć z szybkim raszem Palladynów i Ninji, którzy są bardzo "upierdliwi" . Wydaje mi się, że 50 siły to mało i zręczności MAX 45%. Najlepiej opisał by to sJn bo to on gra Necro, i to bardzo dobrze.

Użytkownik RejzeR^ edytował ten post 09:07:24 - 03.05.2010

Dołączona grafika
Ninja Team
The Fame and The Glory
Dołączona grafika

Aik

Jego Wysokość przez Wielkość

• Super Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2801 postów
  • SkądSosnowiec
dodatkowo nekro posiada jakiś mały wampiryzm do go odrobinę wzmacnia

szawel15

Hajt

• Grajek
  • PipPipPipPipPip
  • 236 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądGłębowice
Ja większość rzeczy znalazłem w necie więc nie czepiajcie sie mnie że nie wiem rzeczy kilku ale grałem nekromantą nikiedy i fajnie szybki exp
25.VIII.2011r.-wracam po równym roku banicji aby znowu poczuć magie grajkowych serverów

RejzeR^

Pr0 ub3r m45t4h

• Grajek
  • PipPipPipPip
  • 172 postów
  • Gadu-Gadu:
Poradniki staraj się pisać z własnych doświadczeń, a nie czyjeś laury zgarniasz.

Dołączona grafika
Ninja Team
The Fame and The Glory
Dołączona grafika

Kasrek

Nawijacz

• Grajek
  • PipPip
  • 26 postów
Nie zgodzę się z tym. Ładujesz cały czas w siłę. Nekro zwinność itd. nie jest potrzebna.

Endrju

Bywalec

• Grajek
  • PipPipPip
  • 55 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądJaworzno
Ta cieńko napisany poradnik.Niektro przydaje się chociaż 1 w każdej drużynie przyznam tak że musi być na końcu ,ale nie wytłumaczyłeś po co? Ja to wytłumacze na końcu jest i leczy swoich kolegów co daje nam przewage.Zgodzę się z kolegą że ma mały wampiryzm i to tyle.Nekromantą polecam grać doświadczonym osobą diablomoda.
Pozdro :)
Też myśle tylko o tym:) nie jesteś sam/a

sJn

Bywalec

• Grajek
  • PipPipPip
  • 33 postów
Jak doświadczony nekromanta moge napisać, że jeżeli umie się choć trochę grać to można i tą klasą popykać. Rasz ? Czemu nie, ja przeważnie tylko to robię. Nie są potrzebne nawet specjalne itemy (lecz te są bardzo pomocne). Można szybko nabić expa. Ważne jest to by biegać w grupie i często uleczać. Trochę to drużynie zawsze pomoże. Mógłbym napisać długi poradnik, ale obecnie nie mam zbytnio na to czasu, gdyż wychodzę :P

MateuszPL

Nawijacz

• Grajek
  • PipPip
  • 22 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Skąd-.-
Bardzo piękny i przejrzysty poradnik :)

Jagi

Nawijacz

• Grajek
  • PipPip
  • 21 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądMoszczanka
Hejo.......Twoja teoria nekro sie nie nadaje do raszu?:P.........Spytaj sie ludzi z DiabloMod ze jak ja raszowalem nekro (40+) to bylem nie do zatrzymania........Dam przyklad wyskoczylo 3 graczy i ja nawalam ich i oni mnie wiec ja odzyskuje HP a oni nie i to jest wlasnie przewaga ktora chcialem ukazac w tej wypowiedzi

Jagi

Nawijacz

• Grajek
  • PipPip
  • 21 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądMoszczanka
Wiec Dziekuje za moje wystapienie :P

Użytkownik Skipper edytował ten post 08:20:07 - 05.02.2012

VaZ

Nawijacz

• Zbanowany
  • 27 postów
No niewiem czy nekro nienadaje sie do raszu jak dla mnie to zalezy od umiejetnosci raszu a tak wogole to dobry poradnik

dudek12

Lamka

• Grajek
  • Pip
  • 1 postów
Vaz, po jakiego sobie posty nabijasz?

Borg

Nawijacz

• Grajjek
  • PipPip
  • 29 postów
@up
Odezwał się ktoś z 1 postem o treści nie dotyczącej tematu -.-.

Jagi pamiętam to, o czym pisałeś, ale ty miałeś jakoś 40 lv (coś koło tego) a my po jakoś (od)5-(do)20 wiec mogłeś raszować :D

rC .!

Jedyny Sprawiedliwy

• Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 629 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkypeMój stan
  • SkądBiałystok
Kilka lat temu jak grałem na DiabloMod to tak było zawsze się grę na Diablo zaczyna ta klasa bo bardzo łatwo wbijac lv (wskrzeszanie swoich i respienie przeciwikow za expa) . Już przy +40lv można walczyć bez obaw. W pojedynkę z 80lv można na luzie wygrać jeżeli jest ustawione że nekro ma np 1/8 że zmieni przeciwnikowi na nóż + jakąś rozga życia to jesteśmy w niebie :) Przy takiej strategi można na luzie expic. Zresztą rasz nie ma nic do klasy tylko do stylu gry.

VaZ

Nawijacz

• Zbanowany
  • 27 postów
Hajt nekromanta ma 110 hp a nie 90...

ShiFt

Bywalec

• Grajjek
  • PipPipPip
  • 78 postów
  • Gadu-Gadu:
Jak ja widze TE wasze poradniki to mi się śmiać chce, czemu? Bo piszą je ludzie którzy nie mają pojęcia o Modzie na którym grają. Nekromanta, jest klasą typowo TVT (Team vs Team) bo jest dobrą pomocą dla drużyny (wskrzesza). Jednak zapominają ludzie o najważniejszym atucie tego moda który jest inspiracją z kultowej gry blizzarda czyli o statach. Pierw chciałbym to rozważyć aby pokazać wam (uświadomić) jak duże możliwości daje TEN mod. Otóż oferują nam 4 rodzaje statystyk które każde ma specjalne zastosowanie:

- Inteligencja : Zwiększa ilość Hp wskrzeszanych ludzi (bazowe z 0 pkt. daje 25hp), zwięszka DMG z itemów lub ulepsza zastosowanie i nie wiem bo nie gram tą klasą czy hp odzysk z ciał wroga/ Szybszy czas wskrzeszania..
- Siła : Zycie
- Zreczność: Redukcja obrażeń
- Zwinność: Speed jak i redukcja od obrażeń magicznych czy też z itemów

To jest podstawowa informacja dla każdej klasy inteligencja wspiera atut danej klasy poprzez przyśpieszenia efektu ładowania paska czy zwiększając atut o większą ilość x od bazowej ilości.
A reszta jest w miare czytelna :) I teraz przy rozkładaniu stat właśnie myślimy jak rozkładać do naszego trybu gry.
Bo jeśli chcesz raszować to nie będziesz efektywnie wskrzeszał ( taka prawda) bo człowiek co ledwo "ożywiony" wstanie ma 25hp i jest na strzała.. więc za dużo nie pomożesz teamowi a możesz wkurzyć tylko typka który ożył ,ponieważ może zginąć więcej niż 1 raz w rundzie (A kto by się nie wkurzył ;p?) No to przy takim trybie gry zakładasz full w siłę co też nie jest sensowne bo dużo Hp nie daje Ci gwarancji że dłużej będziesz grał.

Kolejną wskazówką moge wam dać listę obrażeń z broni liczony w HS`ach:

- AK/M4 (+/- 140 dmg)
- Awp (260/440 -centralny strzał w łeb)
- Nóż (65-lewy head czyli piszę że w głowę lecz obrażenia są jak w ramie, 260 perfekt head , 630-780 z tyłu głowy największe dmg w grze i cięzko trafić)

To są podstawowe informacje które wyniosłem z gry ,więcej broni jak ich obrażeń nie znam gdyż gram klasą Ninja więc tylko mam nóż :D

Dodatkową informacją którą mało osób zna a Ja jako doświadczony gracz Diablomoda (bo tylko na tym modzie gram od 4 lat z hakiem) mogę wam podać.
Jeśli ktoś grał w Diablo II / D2 LOD wie że grając "duele" ubiera się w itemy pod progi DR (Damage reduction), wprawdzie już ich nie pamiętam bo matko kiedy to było ;p ,lecz tutaj wychaczyłem przy rozwijaniu postaci najoptymalniejsze progi redukcji w stosunku do rozdawanych pkt.
Dzieląc je na 3 podstawowe kategorie:

- 15pkt w zręczność = 30% redukcji
- 28pkt = 40% redukcji
- 45= 45% redukcji

No i jak jest max 47% to wiadomo 4 próg czyli all w zręczność. Jednak tutaj ograniczyli do 45.
I teraz dla przykładu statystycznie podam wam fight przy statach w all sile ,a sila+zreczność.
Dla przykładu 1 strzal w głowe AK (140 dmg)
Ofiara strzału necro niech będzie 15 lvl:

15lvl=30 pkt
30pkt siły = 60 hp

Necro 170 hp strzał -140 = 30hp zostaje (czyli już prawie leżysz)

Teraz z progiem DR
15lvl= 30 pkt
15siła= 30 hp
15 zręczność = 30% redukcji

Necro (140 hp)+ 30% redukcji, strzał -(140-140*0,3=42; 140-42=98) = 140-98= 42 hp zostaje (też nie za wiele ale to jest dopiero 15 lvl)

Jak widać rozkładanie stat jest bardzo istotne , przy tym samym założeniu mamy "więcej" hp niż przy tym co wypisał nam koleś w poradniku.

Więc jak raszujesz to grasz na zasadzie PVP czyli lecisz na spartana :D i takie rozwijanie stat się Tobie przyda.
Jednak jak grasz na wskrzeszanie czyli TVT musisz też uwzględnić pkt w inteligencje przez co masz trochę słabszą postać ale bardziej pomocniczą dla drużyny. Jeśli grasz sposób 2 to nie rasz ,ani z tyłu bo doświadoczny Ninja (czyt. JA xD) raszując często mogę dojść do respa zanim ruszy wrogi team w naszą strone i jeśli "wsparcie" masz przed sobą to kto Obroni twoje plecki :D ?? Więc taki necro powinien iść w środku żeby miał wsparcie z "zaplecza" jak też żeby nie pchał się pierwszy do odstrzału :)

Progi jak i staty to podstawowa informacja dla każdej klasy i sam więdząc jakim typem grasz ,tak powinneś dopasować staty pod grę.

Myślę że pomogłem jeśli TAK ,to się cieszę że nie zmarnowałem czasu by się rozpisać xD

P.S Sorry za błędy wynikające z ort. bądz znaków polskich /znaków interpunkcyjnych (Pisząc tyle człowiek się za bardzo nie zastanawia :) )

Z poważaniem

ShiFt

rC .!

Jedyny Sprawiedliwy

• Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 629 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkypeMój stan
  • SkądBiałystok
Nie rozumiem po co dajecie w nekro int. mimo iz gracie by wskrzeszaniem nabijac lv to i tak liczy się siła czyli hp. Kiedy zostaniecie np sami na 5 to latać po mapie i szukać kogo by wskrzesić jest bez sensu tylko staramy się ugrac to więc hp jest ważne. W każdej klasie ze starego zestawienia daje się najpierw hp oprocz ninji. Bo tam zwinnosc jest najważniejsza.

ShiFt

Bywalec

• Grajjek
  • PipPipPip
  • 78 postów
  • Gadu-Gadu:
To widać że nie czaisz moda .. oraz ze mojego posta nie rozumiesz , ale spoko przeczytaj jeszcze kilka razy.

VaZ

Nawijacz

• Zbanowany
  • 27 postów
ShiFt zgadzam się z Toba. Według mnie int. ważna jest a także życie np. Gdy zostajesz 1 vs 1 to możesz wskrzesić a int. daję więcej hp wskrzeszonemu koledze a hp daje większe szanse na przeżycie więc rC i ShiFt maja racje.