Skocz do zawartości

Nazwa serwera cs IP Status Sloty Host Połącz
Serwer CS 1.6 FFA 193.33.177.19:27076 Serwer CS 1.6 Non Steam FFA 26 Pukawka Serwer CS 1.6 FFA
Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD 31.186.83.163:27226 Serwer CS 1.6 Non Steam ZOMBIE MOD 26 Pukawka Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD
Serwer CS 1.6 DIABLO MOD 193.33.177.12:27121 Serwer CS 1.6 Non Steam DIABLO MOD 23 Pukawka Serwer CS 1.6 DIABLO MOD
Serwer CS 1.6 GUNGAME 193.33.177.34:27081 Serwer CS 1.6 Non Steam GUNGAME 18 Pukawka Serwer CS 1.6 GUNGAME
Dołączona grafika

Grajkownia wita!

Witaj na Grajkownia.com - najlepsze serwery cs 1.6

Nie będziemy Cię ściemniać superlatywami czy obietnicami abyś tylko się zarejestrował, zamiast tego dostaniesz suche fakty:
  • Istniejemy ponad 3 lata. Mamy swoje tradycje oraz ugruntowaną pozycję, dzięki czemu masz pewność, że każda minuta, która poświecisz na Grajkowni nie zostanie zmarnowana 'upadkiem' sieci.
  • Posiadamy klimatyczne serwery cs 1.6, bazę ponad 1200 pluginów, modów i poradników do których otrzymasz pełny dostęp po rejestracji.
  • Rejestracja zajmie Ci maksymalnie 12 sekund. (sprawdzone!)
Jeśli to Cię nie przekonuje to zapoznaj się z opiniami innych użytkowników Grajkowni, które znajdziesz w TYM dziale.
Guest Message by DevFuse

[Poradnik] Skoki w CS'ie 1.6

- - - - -

• Nie możesz odpowiedzieć
6 odpowiedzi w tym temacie

Dexster

Lamka

• Grajek
  • Pip
  • 14 postów
  • Gadu-Gadu:
Skacze ktoś ? Wie ktoś co to w ogóle jest ;p?

LongJump

LongJump - w Cs'ie jest to długi skok, wykonuje się go w sposób taki: biegniesz prosto(strzałka W), po kilku sekundach naciskasz D lub A (komu wygodniej) i skręcasz trzymając W+D lub A - to się nazywa "pre" zwiększa ono prędkość (dobre jest 270-275) i po chwili takiego "skrętu" puszczasz W i w tym samym momencie naciskasz JUMP i robisz STRAFE czyli w powietrzu trzymasz D + skręt myszką prawo i potem A i skręt w lewo. STRAFY nadają prędkość, czym ich więcej tym lepiej lecz trzeba pamiętać o SYNCH czyli synchronizacji można robić ich 3 i będzie się skakało na tyle dobrze, że skoczymy na skałkę (nuke) za każdym razem. Ogólnie tą techniką skacze się "BLOKI" na mapie kz_longjumps2 co one dają? Satysfakcje, że tyle skoczyłeś ^^ .

Tutaj filmik jak to jest w praktyce:
Spoiler

CountJump

CountJump w skrócie CJ - na samym początku JUMP trzeba zbindować na SCROLL DÓŁ (bind "MWHEELDOWN" "+jump"), a DUCK (kucanie) na SCROLL GÓRA (bind "MWHEELUP" "+duck"),dlaczego? Zaraz zobaczycie. Jest to technika skakania nie dużo różniąca się od LJ`a, różni się tym, że przed wybiciem naciskamy DUCK .Biegnie się jak w LJ`cie, robi się nie duże pre, puszczamy W i szybko naciskamy DUCK i JUMP ( tutaj się tworzy pre poprzez DUCK +JUMP więc w tym momencie trzeba trenować)podczas naciśnięcia DUCK robimy skręt myszką o jakieś 90*-180* i JUMP, musi to być szybko wykonane, równocześnie trzymając klawisz D lub A i lecimy, robimy strafy. Wiadomo, że gdy już spadamy to naciskam DUCK ale na klawiszu np. CTRL żebyśmy mieli dłuższy skok, dużo dłuższy. Dobre pre w CJ to 280-295 (powyżej 290 robią pr000). Tą techniką skacze się wiele dalej niż LJ.

Tutaj w praktyce CJ:
Spoiler

Bunny Hop

Na samym początku trzeba zbindować JUMP na scrolla (nie ma różnicy czy na góra,dol; jak komu wygodniej). Wiec teraz biegniemy do przodu(W) po rozpędzeniu się naciskamy JUMP(na scrollu) i jednocześnie skręcamy w lewo lub prawo (A lub D) jeśli w prawo to myszka wędruje w prawo i trzymamy w tym samym momencie D jak spadamy znowu naciskamy JUMP i w drugą stronę czyli w lewo + A i znowu JUMP i prawo + D itd.

Bunny Hop nie jest trudny, ale wiedzmy, że nie zrobimy go na SPACJI ^^

W praktyce:

Spoiler

Szybkie wchodzenie po drabinie

Jak gramy np. na mapie de_nuke w ct to biegniemy na bs`a i wchodzimy po drabinie jest to trochę mozolne, żeby wchodzić tam szybciej, dużo szybciej należy trzymać W(jak przy normalnym wspinaniu się) i dodatkowo A lub D, kierując celownik ku górze żeby nie spaść z drabiny. Jest to dosłownie kilka minut prób, a zyskuje się cenne sekundy w obstawieniu bs`a.

Szybszy bieg

Polega on na trzymaniu W(normalny bieg) i szybkim naciskaniu A lub D. Inny sposób to bieg przy ścianie z celownikiem odchylony o jakieś 30-45* do ściany co daje nam cenne sekundy np. na rasz. Pamiętajcie, że z nożem i pistoletem biegnie się równie szybko, najlepiej biec ze scoutem daje on 5% więcej szybkości.

Praktyka:

Spoiler
Mam nadzieje, że ktoś zrozumiał ten bełkot ^^, jeśli ktoś chce mogę podać serwery treningowe i może poćwiczyć.

Podawajcie swoje dotychczasowe rekordy. Moje:

LJ(LongJump)- 250 block/ 253.8 stats
263 stats

Copyright @ Grajkownia.com

Użytkownik ~Karol^Ak47 edytował ten post 21:39:30 - 06.05.2010

PolP

Poeta

• Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 787 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkypeMój stan
  • SkądBydgoszcz

Cytat

Ja przez długi okres gry robiłem bh na spacji i fajnie mi wychodził ;], ale ostatnio (jakieś 3 tyg. temu) zbindowałem se scrolla ;]

Cytat

Dobre pre w CJ to 280-295
Aż tyle :LOL: mi się wydaję, że 260 już jest dużo, ale ja tam się nie znam

Ogólnie to plusik ;]

Użytkownik PolP edytował ten post 15:26:58 - 21.03.2010

+matius

Sierotka Marysia

• Grajek
  • PipPipPipPip
  • 102 postów

Cytat

dziwne zdanie bo ja robię na spacji i znam ludzi którzy robią na spacji ;)
+ za poradnik chociaż wszystko znam

Dexster

Lamka

• Grajek
  • Pip
  • 14 postów
  • Gadu-Gadu:
Nie wiem jak można robić BH na spacji, dlaczego? Bo wiedzmy, że spacje trzeba puścić w idealnym momencie zetknięcia się naszego modelu z podłożem. Wiadomo mogę naparzać w spacje aż w końcu coś mi wyjdzie i może kilka razy się odbiję ale na scrollu jest to banalnie proste i dużo łatwiejsze, lepiej sobie ułatwiać niż utrudniać przecież CS to czas relaksu 80

PolP

Poeta

• Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 787 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkypeMój stan
  • SkądBydgoszcz
No, dla "mniej zaawansowanych" może być to dziwne ale gdy robiłem sobie bh podczas gry (dla zabawy ;d) to po jakimś czasie zaczął mi dobrze wychodzić ;]

Veru

Daj minusa!

• Admin GunGame
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1543 postów
  • Gadu-Gadu:
Dobrze też sobie zbindować na scrollu jump w ten sposób:
bind "MWHEELUP" "+jump; wait; -jump"
If I leave here tomorrow
Would you still remember me?

Ewcia

TurboGrajkoMan

• Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 591 postów
Po co bindować, jak można to w opcjach ustawić?
Mimo tylu skrzyżowań na mej drodze, nie tracę uśmiechu na twarzy, optymistycznego poglądu na świat...bo nigdy nie wiesz czy los jutro nie przyjdzie do Ciebie z miłą niespodzianką... ; )