Skocz do zawartości

Nazwa serwera cs IP Status Sloty Host Połącz
Serwer CS 1.6 FFA 193.33.177.19:27076 Serwer CS 1.6 Non Steam FFA 26 Pukawka Serwer CS 1.6 FFA
Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD 31.186.83.163:27226 Serwer CS 1.6 Non Steam ZOMBIE MOD 26 Pukawka Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD
Serwer CS 1.6 DIABLO MOD 193.33.177.12:27121 Serwer CS 1.6 Non Steam DIABLO MOD 23 Pukawka Serwer CS 1.6 DIABLO MOD
Serwer CS 1.6 GUNGAME 193.33.177.34:27081 Serwer CS 1.6 Non Steam GUNGAME 18 Pukawka Serwer CS 1.6 GUNGAME
Dołączona grafika

Grajkownia wita!

Witaj na Grajkownia.com - najlepsze serwery cs 1.6

Nie będziemy Cię ściemniać superlatywami czy obietnicami abyś tylko się zarejestrował, zamiast tego dostaniesz suche fakty:
  • Istniejemy ponad 3 lata. Mamy swoje tradycje oraz ugruntowaną pozycję, dzięki czemu masz pewność, że każda minuta, która poświecisz na Grajkowni nie zostanie zmarnowana 'upadkiem' sieci.
  • Posiadamy klimatyczne serwery cs 1.6, bazę ponad 1200 pluginów, modów i poradników do których otrzymasz pełny dostęp po rejestracji.
  • Rejestracja zajmie Ci maksymalnie 12 sekund. (sprawdzone!)
Jeśli to Cię nie przekonuje to zapoznaj się z opiniami innych użytkowników Grajkowni, które znajdziesz w TYM dziale.
Guest Message by DevFuse

[Poradnik] Jak można zwiększyć ilość FPS?

- - - - -

• Nie możesz odpowiedzieć
7 odpowiedzi w tym temacie

L4nCeR

Bywalec

• Grajek
  • PipPipPip
  • 50 postów
  • Gadu-Gadu:
W tym poradniku pokażę Wam jak skonfigurować kartę NVIDIA GeForce, aby mieć 100 lub więcej FPS w CS'ie. Zacznijmy więc od tego, co to jest FPS.

FPS (Frames Per Second, czyli klatki na sekundę) - wartość FPS określa nam szybkość generowania animacji. Im jest ona wyższa, tym lepiej. Aby animacja była płynna i nie wyglądała jak pokaz slajdów musimy mieć przynajmniej 30 FPS (klatek na sekundę) i nie może spadać poniżej, ponieważ oko ludzkie dostrzega średnio około 25-30 fps. W Counter-Strike 1.6 obraz jest płynny powyżej stałych 40fps, lecz niestety ta wartość nie zapewnia nam do końca komfortowej gry, gdyż w silniku HL1 na którym bazuje CS 1.6 przy wartościach poniżej 60 fps, w czasie strzelania z broni automatycznych takich jak Ak47 lub m4a1 celownik znacznie wolniej się kurczy co zwiększa rozrzut i utrudnia nam celowanie. Przy wartościach powyżej 100 fps natomiast nasza postać zaczyna chodzić wolniej, dlatego zalecaną wartością FPS dla graczy CS'a zapewniającą w pełni komfortową i płynną grę jest 70-100 FPS.

A więc najpierw klikamy PPM na Pulpit, następnie wybieramy Właściwości, później Ustawienia, potem Zaawansowane i wybieramy zakładkę GeForce (Twój typ karty, np GeForce 6600).
Następnie szukamy Ustawień Open GL i ustawiamy Synchronizację Pionową na zawsze wyłączoną.

SS:

Załączony plik  fps.jpg   233,49 KB   7 Ilość pobrań

Na mojej karcie graficznej miałem na rozdzielczości 1240x1024 fps_max 60, a spadało do 20. Teraz moje FPS'y są w granicach 70-100. Według mnie gra chodzi płynniej oraz lepiej się gra.

Copyright @ Grajkownia.com

Użytkownik ~Karol edytował ten post 17:08:04 - 10.01.2011

Dołączona grafika-Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

MaTT

Pan Poseł

• Super Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1895 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądOlsztyn <3
Poradnik dobry :P
"Pokolorowałem" go oraz poprawiłem parę błędów :P

Pomogłem Ci?
Jeżeli tak, możesz się odwdzięczyć klikając na Dołączona grafika w prawym dolnym rogu.

Kontakt :

Gadu-Gadu - 7126810
STEAM
- Gwiazda666

Profil STEAM :

Dołączona grafika

Medale :

L4nCeR

Bywalec

• Grajek
  • PipPipPip
  • 50 postów
  • Gadu-Gadu:
Dobra dzieki za poprawki :P
Dołączona grafika-Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Don Pablo

Don Pablo[t].img

• Grajek
  • PipPipPip
  • 40 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądKac Vegas :D
no poradnik ładny (też mam GForce 5200 :))

Chcesz herb lub avatar ?? >> pisz na gg <<

Dołączona grafika

Pomogłem ?? Daj mi + :D

DoNi

Jabłecznik

• Grajek
  • PipPipPip
  • 47 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój
Poradnik świetny ! ;D
Też mam Geforce 5200 :)
Dołączona grafika

Mokka4

Hajt

• Admin FFA
  • PipPipPipPipPip
  • 219 postów
  • SkądBydgoszcz
Nice, gra się o wiele płynniej. +

PolP

Poeta

• Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 787 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkypeMój stan
  • SkądBydgoszcz
Bo mokka na 3fps grał ^^ masz tam plusa :)

DrAgo

Smoku aKa szczelec wyborowy.

• Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 457 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądDębica
chcecie mieć więcej fps?

Kupujecie Karte graficzną za 800 zł developer 1 i fps_modem 1000 i fps_max 1000 i cieszymy się 1000 fps:P
Dołączona grafika
Lifes is brutal and full of zasadzkas !