Jeżeli tu trafiłeś to znaczy że dostałeś bana z powodem "SS´y na Grajkownia.com" lub „SS na forum” i nie wiesz co z tym fantem zrobić. Chciałem zaznaczyć, że wygląd oraz zawartość okienek mogą być inne na innych wersjach Windowsa.
1. Co to w ogóle znaczy SS´y na Grajkownia.com?
SS’y - jest to nic więcej jak screenshoty lub po prostu screeny, po polsku zdjęcia, które admin Ci zrobił w celu sprawdzenia czy grasz uczciwie, czyli SS´y na Grajkownia.com oznacza, że masz wrzucić wyżej wymienione zdjęcia na forum.
2. Jak znaleźć te zdjęcia (screeny)?
Jeżeli wiesz gdzie jest zainstalowany CS sprawa jest prostsza:
a. wchodzisz do folderu gdzie zainstalowałeś CS, następnie wybierasz folder cstrike lub cstrike_polish (jeżeli nie płaciłeś za grę wybierasz cstrike),

b. szukasz 3 podobnie nazywających się plików graficznych, w nazwie jest zawarta mapa na której wtedy grałeś (przykładowo de_dust0001).

Jeżeli powyższe podpunkty są zbyt skomplikowane, lub nie wiesz gdzie jest zainstalowany CS kliknij "show" obok spoilera.
3. Skoro masz już znalezione Twoje SS’y to należałoby je wrzucić na jakiś serwer hostingowy, ale to już odsyłam do innego poradnika [KLIK].
4. Z powyższego punktu powinieneś dostać 3 linki, więc teraz żebyś został szybko odbanowany trzeba napisać wszystko w formie schematu i wkleić do tematu (w dziale skargi/bany serwera na którym grałeś, np. diablo mod), czyli kopiujesz to co jest niżej i zamiast link1, link2, link 3, dajesz Twoje linki z powyższego punktu.
[b]Nick:[/b] [b]Admin, który zrobił Ci SS'y lub zawinił:[/b] [b]Data zdarzenia:[/b] [b]Opis sytuacji:[/b] [b]Twoje IP / STEAMid:[/b] [b]Linki do SS'ów:[/b]
ZNIKAJĄCE SS'Y WINDOWS VISTA
1. Ściągamy i instalujemy program Irfan View (do pobrania niżej, jak mi nie ufasz to kliknij >>TUTAJ<<)
2. Klikamy otwórz
otworz.JPG 1,02 KB
7 Ilość pobrań i wyszukujemy w katalogu cstrike/cstrike_polish naszych screenów. Otwieramy je, następnie zapisujemy
zapisz.JPG 924 bajtów
5 Ilość pobrańW celu uniknięcia przyszłych problemów klikamy właściwości, wchodzimy w zakładkę zgodność i zaznaczamy "Uruchom ten program w trybie zgodności z Windows XP"
Starałem się pisać bardzo prosto, myślę, że teraz nie będzie trzeba tłumaczyć tego każdemu wystarczy tylko odsyłać do tego tematu.
Copyright @ Grajkownia.com
iview428_setup.rar 1,37 MB
5 Ilość pobrań
Użytkownik Aik edytował ten post 19:53:08 - 25.05.2011

Do góry