Jak wszystkim obeznanym w temacie wiadomo dieta redukcyjna musi isc w parze z aerobami . Dieta jest to fundament kulturystyki i jest to 70% efektow jakie uzyskujemy. Fakt dieta jest klopotliwa ale bardzo skuteczna w koncu jestemy tym co jemy

A wie moja dietka wygladala tak :
1 Posilek
Platki owsiane 50g
3 jajka gotowane
2 Posilek
Gotowana piers z kurczaka 100g
ryz gotowany 100g
3 Posilek
kasza 100g
Tunczyk w wodzie 100g
4 Posilek
Ryz gotowany 100g
Gotowana piers z kurczaka 100g
5Posilek
Makaron razowy 100g
Tunczyk w wodzie
6 i ostatni posilek
Makrela 100g
gotowana piers z kurczaka 100g
Jak wiadomo na kazdego dieta podziala inaczej wiec Psycholu jezeli nie bedziesz gubil fatu po prostu ucinaj wegle az do skutku

(Wydaje mi sie ze Tobie tlumaczyc nie musze:P )
Pare uwag co do samej diety :
Po 1. Ryz zwykly ktory jest w diecie powyzej mozemy zastapic ryzem razowym (polecam)
Po 2. Posilki nalezy uzupelniac salatkami z warzyw ( nie przesadzac z marchewka ;p )
Po 3. 4 i 5 posilek jest bogaty w bialko dlaczego? Dlatego poniewaz pomiedzy tymi posilkami mialem trening wiec musialem dostarycz do miesni budulec (bialko)
Nastepna sprawa jaka porusze sa AEROBY!
Sa bardzoo wazne przy diecie redukcyjnej. Osobiscie polecam rowe stacjonarny ktory jest wydaje mi sie na kazdej silowni. Wiadomo osoba ktora zaczyna nie bedzie miala tyle sil co wytrenowana . A wiec dla osob poczatkujacych poelcam 30 minut na rowerku zwiekszajac co tydzien o jakies 2-5 minut , az do momentu w ktorym bedziemy dali rade smigac godzine bez przerwy. Wazne tez jest stopien trudnosci. Jezeli jezdzimy juz spokojnie godzine i nie sprawia na to problemu. Mozemy zmienic bieg w rwoerku zeby pedalowalo nam sie ciezej. Wiadomo im ciezszy wysilek tym wiecej fatu srrru
Posilki trzba spozywac co 2-3 godziny.
W zasadzie dieta polega na tym aby nie odczuwac glodu , dlatego bardzo wazne sa stale pory jedzenia. Kazdy moze dobrac dowolne godziny i prosze nie sugerowac sie tym ze po godzinie 18 nie mozna jesc. Ostatni posilek trzeba spozywac od 1 do 2 godzin przed snem.
Ktos mnie zapyta : Ale makrela jest tlusta i mam ja jesc na noc? Liczy sie kompozycja fakt makrela zaiwera tluszcze ale te dobre z makrela jesz jeszcze piers z kurczaka.Tluszcz spowalnia metabolizm dzieki czemu bialko ktore wszamasz pod postacia piersi z kurczaka wchlaniac sie bedzie przez cala noc. Efekt ten jest bardzo pozadany. Ewentualnie ostatni posilek mozemy zastapic odzywka bialkowa wolnowchlanialna:p
Diete redukcyjna konczymy dopiero wtedy gdy osiagniemy zamierzany cel.
Przy diecie tej musimy wyrzec sie cukierkow , bulek , pieczywa jednym slowem tylko to co jest w diecie nic wiecej zadnego cukru!!!
Jezeli juz cos lubisz bardzo jesc jesc mozesz to wszamac z samego rana , poniewaz przez caly dzien to przechodzisz / spalisz. Lecz nie polecam. Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec iz rygorystyczne stosowanie sie przez okolo pol roku do tej diety i nawet nie bedziesz chcial patrzec na slodkoci i fast food itd. W trakcie diety zalecam picie tylko i wylacznie wody niegazowanej. Zero coli czy tych innych syfow.
No sorki ze tak sie rozpisalem ale chce tylko pomoc
Pozdrawiam RozentuzjazmowanyByczek:D
Gdy Ty sie obijasz ktos inny trenuje żeby skopać ci tyłek .