Jak temat wskazuje, będzie to poradnik poświęcony Bunny Hop'owi i Long Jump'owi.
Bunny Hop dosłownie oznacza "króliczy skok". Najprościej jest się go nauczyć z różnych filmików, jeden z nich jest poniżej. Na początku najlepiej jest ustawić sobie skakanie na scroll, po prostu ustawcie to w opcjach. Bunny hop polega na tym, że gdy skaczemy, klikamy A i od razu kręcimy myszką w lewą stronę, gdy jesteśmy już blisko podłoża, kręcimy scrollem w górę, żeby się wybić i klikamy D. Po kliknięciu D od razu myszka powinna iść w stronę prawą. Ja się nauczyłem BH z filmiku, tutaj macie jeden, który pomoże Wam w nauce, niestety napisy są w języku angielskim:
Kolejna sprawa to Long Jump, w tłumaczeniu "daleki skok", i taki on powinien być
Informacje na temat skoku:
Distance - pokonany przez nas dystans.
MaxSpeed - maksymalna prędkość, którą osiągnęliśmy.
PreStrafe - prędkość przed skokiem.
Strafes - ilość strafe'ów które zrobiliśmy w powietrzu, strafe to naciskanie A i D podczas skoku + kręcenie myszką.
Sync - synchronizacja. Żeby była duża, musimy naciskać A i kręcić myszką w lewo, D i kręcić myszką w prawo.
Bunny hop'a jest łatwo się nauczyć, z LJ jest już trudniej. Mam nadzieję, że komuś pomogłem.
Copyright @ Grajkownia.com
Użytkownik ~Karol^Ak47 edytował ten post 20:54:29 - 06.05.2010

Do góry