Własny obrazek w "buy menu":
Jeśli ktoś nie wie o co chodzi, to jest to poradnik jak stworzyć obrazek do 'buy menu', który wyświetla się po prawej stronie:
obrazek.JPG 43,14 KB
7 Ilość pobrańPotrzebne nam będzie:
Jakiś program, co otwiera i zapisuje pliki o rozszerzeniu *.tga (ja używam PaintNet).
Pierwsze kroki:
Na początek trzeba mieć jakiś obrazek. Musi mieć wymiary 256 X 128. Tło może być czarne lub przezroczyste. Jak skończymy to trzeba zapisać (obrazek MUSI mieć rozszerzenie *.tga). Nasz obrazek nazywamy w zależności jaka to broń.
Czyli:
AK - ak47.tga Arctic - arctic.tga AUG - aug.tga AWP - awp.tga Defuse kit - defuse.tga Desert Eagle - deserteagle.tga Dual Elites - elites.tga Famas - famas.tga Five Seven - fiveseven.tga Flash bang - flashbang.tga G3SG1 - g3sg1.tga Gali - galil.tga GIGN - gign.tga Glock - glock18.tga GSG9 - gsg9.tga Guerilla - guerilla.tga He grenade - hegrenade.tga Kamizelka - kevlar.tga Kamizelka + Hełm - kevlar_helmet.tga Leet - leet.tga M3 - m3.tga M4A1 - m4a1.tga M249 - m249.tga MAC 10 - mac10.tga MP5 - mp5.tga Nightvision - nightvision.tga P90 - p90.tga P228 - p228.tga SAS - sas.tga Scout - scout.tga SG550 - sg550.tga SG552 - sg552.tga Tarcza - shield.tga Smoke Grenade - smokegrenade.tga Terror - terror.tga TMP - tmp.tga UMP45 - ump45.tga Urban - urban.tga USP - usp45.tga VIP - vip.tga XM1014 - xm1014.tga
Instalacja:
W folderze:
cstrike/gfx
tworzymy folder o nazwie vgui, czyli nasz obrazek (plik *.tga) wkładamy do:
cstrike/gfx/vgui
Mi wyszło tak:
obrazek.JPG 43,14 KB
7 Ilość pobrańRADA: Gdy obrazek będzie bez tła będzie wyglądał lepiej. Mój obrazek jest z tłem i widać jak przekracza żółtą ramkę.
Copyright @ Grajkownia.com
Załączone pliki
Użytkownik ~Karol edytował ten post 14:10:59 - 13.01.2011

Do góry