Skocz do zawartości

Nazwa serwera cs IP Status Sloty Host Połącz
Serwer CS 1.6 FFA 193.33.177.19:27076 Serwer CS 1.6 Non Steam FFA 26 Pukawka Serwer CS 1.6 FFA
Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD 31.186.83.163:27226 Serwer CS 1.6 Non Steam ZOMBIE MOD 26 Pukawka Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD
Serwer CS 1.6 DIABLO MOD 193.33.177.12:27121 Serwer CS 1.6 Non Steam DIABLO MOD 23 Pukawka Serwer CS 1.6 DIABLO MOD
Serwer CS 1.6 GUNGAME 193.33.177.34:27081 Serwer CS 1.6 Non Steam GUNGAME 18 Pukawka Serwer CS 1.6 GUNGAME
Dołączona grafika

Grajkownia wita!

Witaj na Grajkownia.com - najlepsze serwery cs 1.6

Nie będziemy Cię ściemniać superlatywami czy obietnicami abyś tylko się zarejestrował, zamiast tego dostaniesz suche fakty:
  • Istniejemy ponad 3 lata. Mamy swoje tradycje oraz ugruntowaną pozycję, dzięki czemu masz pewność, że każda minuta, która poświecisz na Grajkowni nie zostanie zmarnowana 'upadkiem' sieci.
  • Posiadamy klimatyczne serwery cs 1.6, bazę ponad 1200 pluginów, modów i poradników do których otrzymasz pełny dostęp po rejestracji.
  • Rejestracja zajmie Ci maksymalnie 12 sekund. (sprawdzone!)
Jeśli to Cię nie przekonuje to zapoznaj się z opiniami innych użytkowników Grajkowni, które znajdziesz w TYM dziale.
Guest Message by DevFuse

[Poradnik] Darmowy FastDownload.

- - - - -

3 odpowiedzi w tym temacie

defald

Nawijacz

• Grajek
  • PipPip
  • 20 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądBiałystok
FastDownload za darmo? To bardzo proste!

Wystarczy założyć konto na www.cba.pl gdzie otrzymujemy:

* darmowe konto WWW w domenach cba.pl, c0.pl lub y0.pl (np. kowalski.cba.pl);
    * konta pocztowe (np. jan@kowalski.cba.pl);
    * obsługa Twojej domeny! (np. kowalski.pl) - jeśli masz własną domenę, możesz ją trzymać u nas!
    * Twoja domena będzie w pełni funkcjonalna - DNS, poczta czy WWW;
    * 25 skrzynek pocztowych i aliasów;
    * nieograniczona ilość kont FTP;
    * nieograniczona ilość subdomen;
    * baza danych MySQL bez limitu wielkości!
    * nieograniczony transfer miesięczny;
    * aż 1 GB miejsca na Twoją stronę!;
    * 2 GB miejsca na skrzynki pocztowe;
    * PHP 5.2;
    * tryb safe mode wyłączony;
    * dostępna funkcja mail();
    * baza danych SQLite;
    * dostęp do .htaccess;
    * szczegółowe statystyki odwiedzin;
    * automatyczna i natychmiastowa aktywacja konta;
    * rozbudowany i funkcjonalny system do zarządzania swoim kontem (przykładowy zrzut z ekranu);
    * skrypty z możliwością automatycznej instalacji;
    * interfejs pocztowy przez WWW;
    * interfejs do wysyłania plików na serwer (dostępny również zwykły FTP);
    * możliwość zdefiniowania aliasu catchall, gdzie wszystkie maile wysyłane na daną domenę trafiają do jednej skrzynki;
    * możliwość definiowania własnych stron błędów;
    * wsparcie dla użytkownika na forum;
    * maksymalny rozmiar pliku - 6 MB. 

1. Konfiguracja po stronie www:

Adresem naszej strony jest:
www.login.cba.pl
Następnie logujemy się na otrzymane przez nas konto FTP przez Total Commander lub inne programy, które do tego służą lub jak kto woli przez przeglądarkę.

Nasze dane do logowania się na FTP to:

Nazwa Hosta: www.cba.pl
Użytkownik:
admin@login.cba.pl
Hasło: Twoje hasło, które podałeś.

Po zalogowaniu się na FTP w głównym katalogu "0:/" tworzymy folder cstrike w nim tworzymy następne foldery gfx, maps, models, sound i wrzucamy do nich pliki z serwera.
Folderowi cstrike nadajemy chmod 777

Gdy już wszystko wgramy na FTP, przechodzimy do konfiguracji FastDL od strony serwera.

2. Konfiguracja po stronie serwera:

Otwieramy plik server.cfg, który znajduje się w katalogu cstrike i ustawiamy komendę:
// Zezwolenie na upload plikow (loga w grze)
sv_allowupload "1"
// Fast Download - pobieranie plików z zewnętrznego serwera.
sv_downloadurl "http://login.cba.pl/cstrike"

Po moich testach czas ściągania mapy de_hell przy łączu 1mb/s bez FastDL na serwerze to 5-6min. Z FastDL w wyżej wymienionej stronie to 1minuta. Na płatnym serwisie 40 sekund.
Różnica jest niewielka pomiędzy stroną płatną a bezpłatną.

Uwaga!
By nie stracić konta należy co pewien czas się logować na swoje konto

Gdyby były uwagi odnośnie tematu to wiem, że był już poradnik na temat jak zrobić FastDL napisany przez AluQarD ten temat dotyczy gdzie można zrobić darmowy FastDL.

MaTT

Pan Poseł

• Super Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1895 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądOlsztyn <3
Hmm, czy na pewno FD działa na darmowym hostingu cba.pl ?
Próbowałem zrobić FastDownload na swoim serwerze na tym hostingu, ale nie działało.
Czytałem wiele poradników - nic nie pomagały. Czytałem też komentarze, wiele ludzi się pytało czemu nie działa im na cba.pl to inni odpowiadali, że na darmowym nie działa, lecz na płatnym tak.

Spróbowałem więc na www.ProSerwer.pl i.. działa. Nie kosztuje to majątek, bo tylko 3zł (sms'em) za miesiąc.
Efekt jest zauważalny. Testowałem na dość sporej mapie hns_, bez FD ściągała się przez 11 minut, z FD - 25 sekund ;)

Pomogłem Ci?
Jeżeli tak, możesz się odwdzięczyć klikając na Dołączona grafika w prawym dolnym rogu.

Kontakt :

Gadu-Gadu - 7126810
STEAM
- Gwiazda666

Profil STEAM :

Dołączona grafika

Medale :

Veru

Daj minusa!

• Admin GunGame
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1543 postów
  • Gadu-Gadu:
FD najlepiej na dedyku, wtedy masz pewność że nigdy nie wysiądzie :> Darmowe serwery są co najwyżej do utrzymywania grafiki zewnętrznej dla stron ( tak jak to kiedyś na mw u mnie się działo :) )
If I leave here tomorrow
Would you still remember me?

defald

Nawijacz

• Grajek
  • PipPip
  • 20 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądBiałystok
Napisałem

Cytat

Po moich testach czas ściągania mapy de_hell przy łączu 1mb/s
bez FastDL na serwerze to 5-6min
z FastDL w wyżej wymienionej stronie to 1min - 1min 20sek
na płatnym serwisie 40sek

więc sprawdzałem mimo iż sam korzystam z płatnego
Płatny http://91.210.128.50/fddefald/cstrike
Darmowy http://defald.cba.pl/cstrike

Nie wiem czy osoby które piszą bądź pisały ze FastDL nie działa na cba.pl, czy w ogóle sprawdzały transfer ściągania plików.
Czy może sprawdzały tylko adres (w moim przypadku http://defald.cba.pl/cstrike) czy widoczne są pliki w przeglądarce. Otóż nie są widoczne ale to nie zmienia faktu że gracz ściąga pliki szybciej niż to ma miejsce gdzie nie ma żadnego FastDL

Poradnik bardziej jest skierowany do "sknerów" którzy żałują parę zł na płatny serwis :Big Grin: