Skocz do zawartości

Nazwa serwera cs IP Status Sloty Host Połącz
Serwer CS 1.6 FFA 193.33.177.19:27076 Serwer CS 1.6 Non Steam FFA 26 Pukawka Serwer CS 1.6 FFA
Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD 31.186.83.163:27226 Serwer CS 1.6 Non Steam ZOMBIE MOD 26 Pukawka Serwer CS 1.6 ZOMBIE MOD
Serwer CS 1.6 DIABLO MOD 193.33.177.12:27121 Serwer CS 1.6 Non Steam DIABLO MOD 23 Pukawka Serwer CS 1.6 DIABLO MOD
Serwer CS 1.6 GUNGAME 193.33.177.34:27081 Serwer CS 1.6 Non Steam GUNGAME 18 Pukawka Serwer CS 1.6 GUNGAME
Dołączona grafika

Grajkownia wita!

Witaj na Grajkownia.com - najlepsze serwery cs 1.6

Nie będziemy Cię ściemniać superlatywami czy obietnicami abyś tylko się zarejestrował, zamiast tego dostaniesz suche fakty:
  • Istniejemy ponad 3 lata. Mamy swoje tradycje oraz ugruntowaną pozycję, dzięki czemu masz pewność, że każda minuta, która poświecisz na Grajkowni nie zostanie zmarnowana 'upadkiem' sieci.
  • Posiadamy klimatyczne serwery cs 1.6, bazę ponad 1200 pluginów, modów i poradników do których otrzymasz pełny dostęp po rejestracji.
  • Rejestracja zajmie Ci maksymalnie 12 sekund. (sprawdzone!)
Jeśli to Cię nie przekonuje to zapoznaj się z opiniami innych użytkowników Grajkowni, które znajdziesz w TYM dziale.
Guest Message by DevFuse

[Poradnik] Deahtrun - początki.

- - - - -

• Nie możesz odpowiedzieć
14 odpowiedzi w tym temacie

Szczepan

Każdy Green to pizda.

• Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 824 postów
  • Skądz policji
Ten poradnik dedykuję graczom mniej zaawansowanym na serwerze DR.

1. Zasady gry:

Gra, toczy się na mapkach o nazwach deathrun_[XXX], są to mapki, na których jest 1 terrorysta - aktywujący pułapki, oraz anty-terroryści, którzy mają na celu przejść cały tor (daną mapkę), oraz zabić terrorystę z broni, która jest dostępna po ukończeniu mapy. Jest też opcja dla terrorysty, w której terrorysta oznajmia wszystkim anty-terrorystom, że aktywuje tryb FREE RUN, w którym terrorysta nie aktywuje pułapek, oraz anty-terrorysta, musi walczyć wtedy na kosy (noże).

2. Rodzaj gry:

Wyróżnia się dwa rodzaje gry:

- z auto BH,
- bez auto BH.

[Auto BH]

W tym rodzaju gry łatwiej jest zrobić różne manewry, oraz przejść mapkę anty-terroryście. Ponieważ, bardziej doświadczeni gracze potrafią, w ten sposób się dobrze rozpędzić, i niegdyś przejść mapkę "1 bunny hoopem", alle to już dla graczy którzy kiedyś się stykali z tym modem.

[Bez Auto BH]

W tym rodzaju gry łatwiej jest terrorystom, czemu? Ponieważ anty-terrorysta, nie może nabrać takiego rozpędu, jak na auto bh. I wtedy terroryście łatwiej trafić pułapką w anty-terroryste.
Jednocześnie jest trudniej anty-terrorystom przejść mapkę, bo są takie osoby, że tzw. 90-tke robią na BH, bo inaczej nie potrafią. Ale o 90-tce za chwilę.

3. Manewry:

[90-tka]

Jest to jeden z najprostszych, oraz podstawowych manewrów. Jest to na celu przeskoczenie ściany znajdującej się na torze, oraz blokującej dalszy tor.

[Bunny Hoop]

To już dla bardziej zaawansowanych graczy, ten manewr ma na celu rozpędzenia się na AUTO BH, oraz przelecenia całej mapki Bunny Hoopem, jednocześnie wyprzedzenie terrorysty, który nie zdąży włączyć pułapek

4. Konfiguracja:

Konfiguracja, to najważniejsza rzecz.Podstawą jest wyłączenie synchronizacji pionowej w swojej karcie graficznej, wtedy twój komputer będzie w stanie pociągnąć na 100+ FPSach (FPS - wyświetlane klatki na sekundę). Jeśli już takowe zostało zrobione należy wpisać sobie kilka komend:

fps_max 9999
fps_modem 9999
net_graph 3
cl_showfps 1
developer 1
m_filter 1

Wtedy Twój komputer jest w stanie wyciągnąć powyżej 100 FPSow - czyli podstawę.

Użytkownik ~Karol^Ak47 edytował ten post 17:08:27 - 11.11.2010

lemon

Nawijacz

• Grajek
  • PipPip
  • 18 postów
  • SkądSkawina
Dobry poradnik. Może teraz unikniemy zbędnych pytań na serwerze typu "jak wy tak szybko skaczecie" itp.
Masz + ode mnie :P

Strzal Miedzy Cyce

Bywalec

• Grajek
  • PipPipPip
  • 34 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądCiechocinek
Bardzo dobry poradnik łap plusa.

Mistrz

Bywalec

• Grajek
  • PipPipPip
  • 70 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądBędzin :D
+ Bardzo ładnie to napisałeś :P

Veru

Daj minusa!

• Super Grajek
  • 1543 postów
  • Gadu-Gadu:
Czy ja wiem... Nie jest opisane jak co wykonywać, poza tym pisze się "bunny hop", nie "bunny hoop", opcja "freerun" nie nakazuje walki na kosy - to już zależy od szczęśliwca, który dotarł do terrorysty pierwszy
If I leave here tomorrow
Would you still remember me?

Szczepan

Każdy Green to pizda.

• Grajek
  • 824 postów
  • Skądz policji
Ale na wielu innych serwerach niż nasza Grajkownia, jak jest freerun trzeba iść na kosy - inaczej dostajesz bana :>

Veru

Daj minusa!

• Super Grajek
  • 1543 postów
  • Gadu-Gadu:
To już masz odpowiedź, dlaczego Grajkownia jest lepsza :)
If I leave here tomorrow
Would you still remember me?

Fishhh

Sierotka Marysia

• Grajek
  • PipPipPipPip
  • 130 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Skądz akwarium

Wyświetl postUżytkownik szczepan dnia 09:39:39 - 11.11.2010 napisał

Konfiguracja, to najważniejsza rzecz.Podstawą jest wyłączenie synchronizacji pionowej w swojej karcie graficznej, wtedy twój komputer będzie w stanie pociągnąć na 100+ FPSach (FPS - wyświetlane klatki na sekundę). Jeśli już takowe zostało zrobione należy wpisać sobie kilka komend:

net_graph 3
cl_showfps 1

Nie żebym się czepiał bo poradnik ujdzie, lecz tych 2 powyższych komend nie należy wpisywać jak się ma słabego kompa, bo samo pokazywanie fps też je zmniejsza.

Edit: Ps. szczepan w opisie 90 mogłeś jakoś wytłumaczyć jak ją "wykonać" bo co to jest to większość wie :F

Użytkownik FiSH edytował ten post 13:24:06 - 15.11.2010

Capsa

Wiecznie śpiący

• Super Grajek
  • 1529 postów
  • SkądPodhale
Dla takiego noobka jak ja, ten poradnik jest to niczego... Co to jest ta 90, bo to jest dla mnie nie wytłumaczone... To tak jakby opisać, jak się dostać do domku na cs_italy od strony CT - wskocz przez okno. Niestety bez kucnięcia się nie da wskoczyć. Ładnie powiedziane BH... Równie dobrze mogę przetrzepać wujka googla i w końcu znajdę, ale można by wytłumaczyć co to jest i jak się go używa :>

Jedynie zasady gry jest w miarę dla mnie czytelne. Reszta do kitu :D
Dołączona grafika

DeadMau

TurboGrajkoMan

• Grajek
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 565 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądŚwidwin

Cytat

wujka googla i w końcu znajdę

Dokładnie znajdziesz taki sam poradnik :D Szczepan sam byś to z pewnością lepiej napisał.
//ogarnij podpis
aivo

Cmxq

Hajt

• Grajek
  • PipPipPipPipPip
  • 251 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkądEłk
Dla uzyskania lepszego efektu, można jeszcze wyłączyć hud'a, czyli znikną nam napisy, hp, celownik ale dzięki temu, uzyskamy więcej fpsów. Komenda na wyłączenie huda jest taka : hud_draw 0. Aby przywrócić pierwotne ustawienia, wpisujemy zamiast 0, 1 . Ale myślę że to większość osób wie.

Użytkownik Cmxq edytował ten post 15:18:05 - 16.11.2010

GG : 10829047

Steam : akielxd

Dołączona grafika

Dołączona grafika

ChAnGe

Jestem przystojny

• Admin GunGame
  • Others: Admin Diablo
  • 1327 postów
  • Gadu-Gadu:
no no szczepan myślisz że zostaniesz OPIEKUNEM DR :>?

Capsa

Wiecznie śpiący

• Super Grajek
  • 1529 postów
  • SkądPodhale
Jeśli poradnik będzie poprawiony tak, by taki noobek jak ja potrafił tam zagrać, to będzie na plus :)
Dołączona grafika

Szczepan

Każdy Green to pizda.

• Grajek
  • 824 postów
  • Skądz policji
Ja nie chce być opiekunem bo sie nie nadaje, opiekun od 16 lat, a obecnym opiekunem jest Byczek :)

Juniek

Lonely Bastard

• Grajek
  • PipPipPip
  • 93 postów
  • Gadu-Gadu:
  • SkypeMój stan
  • SkądAgde, Francja
Co do Poradnika:
Fajny, musze przyznac, dalem plusa.
Ale mogl bys go troche rozwinac.
Np:
-Do BH moglbys dodac ze trzeba naciskac na zmiane w prawo i w lewo bo inaczej ni kija BH nie zrobisz.
-Moglbys napisac ze 90-ka to mylna nazwa, poniewaz wykonuje sie skok i obrot o 180°, ze trudnosc 90-ki jest proporcjonalna do jej grubosci(plus ewentualnie screeny i bylejaka strzalka orientacyjna narysowana w paincie w celu uwidocznienia sposobu przeskoczenia)
-Co do Free na kosy, nikt nie musi isc na kosy.Mysle ze ta opcja jest dla tych ktorym sie po prostu nie chce wlaczac pulapek.
-Moglbys tez napisac cos na temat terrorysty i broni.
To tyle z mojej strony.

PS.
jezeli zauwazycie kiedykolwiek brak polskich liter w moich komentarzach, to znaczy ze pisze ze szkolnej biblioteki.

Użytkownik Juniek edytował ten post 16:42:33 - 16.11.2010

"If you're going through hell, keep going."
-Winston Churchill